Veel gestelde vragen

  • Vraag: Wat maakt ‘Yoga met Roos’ uniek?

Roos: Ik geef een esoterische vorm van Yoga. Deze Yoga is niet algemeen bekend, want in het Westen is de kennis van deze vorm van Yoga deels verloren gegaan. In mijn lessen zal een stukje kennisoverdracht plaats vinden, zodat je te weten komt waarom in de Yoga traditie bepaalde dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan.

  • Vraag: Wat voor soort Yoga is ‘Mindful Yoga’?

Roos:‘Hatha Yoga’ kun je als meditatief bestempelen. De Yoga houdingen worden gedurende langere tijd vast gehouden zodat je leert te relaxen in een wat minder relaxte positie. Yoga gaat verder dan het ontspannen van het fysieke lichaam. Je temt je ‘monkey mind’ om de ruis van het denken te verminderen en dichter bij jezelf te komen. ‘Goed in je vel zitten’ doe je niet alleen met je lichaam, maar ook met je emoties en gedachten!

  • Zijn Yoga lessen van 90 minuten niet te lang?

Roos: De ervaring leert dat de tijd voorbij vliegt wanneer je in een meditatieve staat van zijn bent. Nieuwe cursisten zeggen vaak “ik had niet gedacht dat de 90 minuten zo snel zouden gaan”.

  • Moet ik heel lenig zijn?

Roos: Je hoeft absoluut niet lenig te zijn. Toen ik zelf met Yoga begon had ik erg korte spieren van het hockeyen gekregen. Yoga is niet alleen een training voor het lichaam er is ook een geestelijk component wat je traint, en dat geef ook genoeg uitdaging ;).

  • Wat is het verschil tussen Yoga en Mediteren?

Roos: Mediteren is een onderdeel van Yoga. De misopvatting die hierover vaak is gevormt, is dat Yoga alleen de asanas (verschillende houdingen) is. Het model van Patanjali laat overzichtelijk zien dat Yoga uit 8 lagen bestaat.